INTELLIGENT REMSYSTEEM
VOOR AANHANGWAGENS

STABILITEIT EN VEILIGHEID

Owning Your Brand's Social Community Drives More Shoppers and Sales

Container for the scroll indicator

(Will be hidden in the published article)

CASE IH GEAVANCEERD REMSYSTEEM VOOR AANHANGWAGENS: BETERE STABILITEIT EN VEILIGHEID VAN DE TREKKER

Het intelligent Case IH-remsysteem voor aanhangwagens betekent een belangrijke vooruitgang op gebied van trekkerveiligheid.

De voordelen van dit remsysteem zijn niet enkel van toepassing voor situaties op wegen met weinig grip, zoals sneeuw en ijs. Het intelligent remsysteem is eveneens een belangrijk voordeel op een nat wegdek en bij het werken op hellingen, bij het nemen van bochten of het verminderen van snelheid op het veld. Dit is vooral het geval bij het trekken van zwaar materieel, zoals grote aanhangers, balenpersen, mesttanks of getrokken veldsproeiers, in het bijzonder op nat grasland of natte ondergrond. Het systeem is ook nuttig bij het trekken van aanhangers met een draaiende vooras, waarbij de stabiliteit verminderd, wanneer de trekker vertraagt zonder dat de remmen worden gebruikt.

In veel gevallen waar een trekker en aanhanger trekt, wordt de snelheid verminderd door de remkracht van de motor, die alleen invloed heeft op de trekker. In dergelijke situaties kunnen ongeremde aanhangers tegen de afremmende trekker duwen, waardoor deze onstabiel wordt en de aanhanger gaat scharen.

Zacht
remmen

De snelheid van de aanhanger wordt in hetzelfde tempo verlaagd als de trekker, zonder risico op afwijking van de aanhanger.

Automatisch remmen

Er wordt afgeremd zonder het rempedaal in te duwen.

Hoge stabiliteit 

Op gladde oppverlakken op en naast de weg.

Automatische activatie

Automatische activiatie van  de achterremlichten. 

Controleert en detecteert de rijomstandigheden.

Stabiliseert de trekker automatisch via de remmen van de aanhanger.

Verbetert de veiligheid in remsituaties.

Hoe werkt het remsysteem?

Het remsysteem detecteert de vermindering van de snelheid van de trekker en berekent de vertragingskracht met behulp van een koppelsensor in de transmissie. Een elektronisch gestuurde aanhangwagenremklep activeert vervolgens automatisch de remmen van de aanhangwagen om de snelheid van de aanhangwagen in hetzelfde tempo als de trekker te verminderen. Dit geautomatiseerd remmen voorkomt dat de trekker wordt geduwd door de aanhangwagen, waardoor de stabiliteit aanzienlijk wordt verbeterd en het risico op scharen wordt vermeden. Aan het getrokken materieel zijn geen aanpassingen nodig.

De snelheidsdrempel van 35 km/u stelt de bestuurder in staat om kleine snelheidsaanpassingen door te voeren wanneer hij op de weg rijdt, zonder dat de remmen van de aanhanger worden gebruikt. Als het systeem overmatig wordt geactiveerd, worden ze gewaarschuwd door hoorbare en visuele waarschuwingen. Om oververhitting en verzwakking van de remmen te voorkomen, oefent het systeem bovendien gepulseerd remvermogen uit en voegt het na vijf seconden een korte pauze toe.

CONTACTEER UW CASE IH-DEALER VOOR MEER INFORMATIE

Het vinden van een Case IH-dealer is eenvoudig: onze dealerzoeker biedt de meest up-to-date informatie over alle dealerships in uw buurt.

AANBEVOLEN SMEERMIDDELEN
REMAN